Jadłospis

MENU – WRZESIEŃ 2018

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

 

Dzień Śniadanie Obiad Napój i deser Podwieczorek
Pn.03.09.2018

Ś-1,3

Z-1

2d-1,3

p-7

Dyżur klas „0”

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), szynką wp. parzoną (20g), papryka (10g), rzodkiewka

– Kawa inka (0,2l)

Dyżur klas „0”

– Zupa owocowa z makaronem (0,25l)

 

– Potrawka z kurczaka (130g)

– Kasza gryczana (85g)

– Surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka i papryki (100g)

Dyżur klas „0”

 

– Herbata miętowa (0,2l)

Dyżur klas „0”

 

– Chrupki kukurydziane (80g)

– Arbuz (100g)

– Maślanka miodowa (0,2l)

Wt.04.09.2018

Ś-1,3,7

Z-9

d-7

p-1,7

– Zawijaski z ciasta francuskiego z serem, schabem parzonym, sosem pomidorowym i bazylią 60g

– Morela – 1szt

– Kakao (0,2l)

 

– Zupa warzywna z soczewicą i ziemniakami (0,25l)

 

– Ryż (90g) z jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną (100g) i polewą jogurtową (70g)

– Herbata z cytryną i imbirem  (0,2l)

 

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), serem żółtym (15g), roszponką, pomidorem (15g)

– Mleczko (0,2l)

Śr. 05.09.2018

Ś-1,7

Z-7,9

2d- 1

p-1,6,7

– Płatki kukurydziane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  z twarożkiem ze szczypiorkiem (30g), ogórek (15g)

– Herbatka ziołowa (0,2l)

– Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)-

– Kalarepka – 70 g

 

– Napar  wieloowocowy (0,2l)

 

 

 

 

 

– Jogurt naturalny z musem owocowym (170g)

– Wafle tortowe – 2szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Czw.06.09.2018

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,7

p-7

– Kasza manna na mleku z syropem malinowym (0,15l)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem, sałatą, szynką swojską (15g), pomidor (15g) i szczypiorkiem.

– Herbata miętowa (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet schabowy pieczony (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Kapusta duszona – świeża i kiszona (100g)

– Soczek (0,2l) – Budyń śmietankowy na mleku z posypką ze słonecznika i wiórków czekolady (0,15l)

– Brzoskwinia – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Pt.07.09.2018

 

Ś-1,3,4,7

Z-1,7

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

 

 

– Płatki jęczmienne na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g) z pastą jajeczną (35g), ogórkiem (15g) i kiełkami warzyw

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Paluszki z całego fileta mintaja (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Bukiet warzyw gotowanych (brokuł, marchew, kalafior) (100g)

– Kompot owocowy (0,2l)

 

 

– Ciasto drożdżowe (35g) z masłem (5g)

– Banan – 1szt

– Kakao (0,2l)

 

Pn.10.09.18

Ś-1,6

Z-1,7,9

2d-1,3,7

p-1,3,7

 – Hot dog z parówką z szynki, sałatą, pomidorem, ogórkiem – 1szt

– Rumianek (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet mielony (wp-drob) pieczony (95g)

– Ziemniaki (150g)

– Sałata z sosem śmietanowo – jogurtowym (40g)

– Woda mineralna (0,5l)

 

– Sałatka z owoców świeżych (130g)

– Podpłomyk – 2szt

– Mleko (0,2l)

Wt. 11.09.18

Ś-1,7

Z-1,3,7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g)  z pasztetem (35g), pomidorem (15g), koperkiem

– Kakao (0,2l)

– Żurek z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Paluszki rybne pieczone (90g)

– Kasza kus kus ( 85g)

– Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, białej rzepy, ogórka z sosem winegret (100g)

– Soczek owocowy (0,2l)

 

– Koktajl bananowo-wiśniowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

Śr.12.09.18

Ś-1,7

Z-9

2d -1,3

p-1,3,7

– Serek waniliowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), szynka wp (15g), ogórek, szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Zupa grochowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wp. (130g)

– Kluski śląskie (150g)

– Brokuł parowany (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

– jabłko – 1szt

 

– Babeczka kakaowa własnego wypieku (60g)

– Morele (2szt)

– Herbata zielona z opuncją (0,2l)

Czw.13.09.18

Ś-1,3,4,

Z-1,7,9

2d-7

P-1,3,7

– Płatki ryżowe na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  pastą ze szprota w pomidorach, sera białego, jaja (40g), ogórek (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa kalafiorowa  makaronem (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem indyka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

– Pomidor (60g)

 

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Herbatniki (50g)

– Pomarańcz -100g

– Mleko (0,2l)

Pt. 14.09.18

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,7,12

– Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (70g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), papryka, rzodkiewką

– Kakao (0,2l)

 

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

 

– Naleśniki z serem (210g)

– Śliwki -2szt

 

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

 

– Baton zbożowy – 1szt

– Jogurt pitny z mixowanymi jagodami – ok 130g

 

 

 

Dzień Śniadanie Obiad Napój i deser Podwieczorek
Pn.17.09.18

Ś-1.7

Z-1.9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

 – Płatki muesli na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z masłem (5g), kiełbasą podsuszaną (15g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Mintaj w panierce pieczony (100g)

– Ryż na sypko (85g)

– Warzywa na parze (brokuł, marchewka, fasolka szparagowa) (100g)

– Woda (0,5l)

 

– Gofr z serkiem homogenizowanym – 1szt

– Nektarynka – 1szt

– Woda z syropem owocowym (0,2)

 

Wt. 18.09.18

Ś-1,3,6,7

Z-17,9

2d–

p-1

– „ Kiełbasa ze wsi” 50g na ciepło z ketchupem

– Pieczywo mieszane (30g)  z masłem (5g), ogórkiem świeżym (15g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

– Żurek z ziemniakami (0,25l)

 

– Pałka z kurczaka pieczona (90g)

– Kasza gryczana (80g)

– Surówka z buraczków z papryką i cebulką (100g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

– Drożdżówka z serem – 50g

– Gruszka – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Śr. 19.09.18

Ś-1,7

Z-1,3,9

2d-1,3,7,10

p-1,7

– Bułka z ciasta francuskiego z serem, szynką i sosem pomidorowym

– Kalarepka (30g)

– Kakao (0,2l)

 

– Barszcz czerwony z ziemniakami (0,25l)

 

– Filet z indyka panierowany (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z sałaty lodowej, ogórka, pomidora i papryki z sosem winegret (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– pomarańcz (100g)

 

– Kisiel z truskawkami pitny (0,2l)

– Jogurt owocowy (130g)

– Kajzerka (30g) z masłem (5g)

Czw.20.09.18

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3

p-7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem żółtym (15g), sałatą, papryką czerwoną (20g)

– Kawa inka (0,2l)

– Zupa gulaszowa z makaronem (0,25l)

 

– Gołąbki z mięsem i ryżem (130g) w sosie pomidorowym (50g)

– Ziemniaki (150g)

– Ogórek kwaszony – 60g

Herbata miętowa (0,2l) – Chrupki kukurydziane – 1op

– Banan – 1szt

– Mleko (0,2l)

Pt. 21.09.18

Ś-1,7

Z-1

2d-1,7

p-1,12

Z-5,10,13

2d-1,2,4,5,6,9,10,12,13

p-2,5,13

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą jajeczną (50g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik  z  ziemniakami (210g)

 

– Makaron (95g) z musem z truskawek, moreli i jeżyn (100g)

– Polewa maślankowo-twarogowa (100g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

 

– Granola z owocami (ok50g)

– Jabłko – 1szt

– Herbata miętowa (0,2l)

 

 

Pn.24.09.18

S-1,7

Z-9

2d-1,7

P-1,3,7

 

– Pieczywo mieszane (30g) z serem mozzarella (30g), sałata pomidor (20g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

–  Zupa jarzynowa z soczewicą i ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)-

– Rzodkiewka – 2szt

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Ananas (100g)

– Biszkopciki (3szt)

– Mleko (0,2l)

 

Wt.25.09.18

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,10

p-1,3,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Schab pieczony (80g) w sosie  (40g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka rarytasek (kapusty białej, pora, jabłka, marchewki, ananasa i majonezu) (100g)

– Soczek (0,2l) – Galaretka (100g) z mandarynką (1szt)

– Ciastko owsiane – 2szt

– Mleko (0,2l)

Śr. 26.09.18

Ś-1,7

Z-9

2d-4,7

p-1,3,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), szynką wp (15g)., serem żółtym (15g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (85g)

– Kasza orkiszowa (95g)

– Surówka z kalarepki, marchewki i koperku z sosem  śmietanowym (100g)

Herbata miętowa z mięty świeżej (0,2l) – Racuszki z jabłkami i bananami (150g)

– Kawa inka (0,2l)

Czw.27.09.18

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z kurczaka (30g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Kakao (0,2l)

– Zupa kalafiorowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Fasolka po bretońsku (220g)

– Grahamka 50g – 1szt

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Jogurt naturalny z musem malinowym (0,17l)

– Wafle tortowe – 2szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Pt.28.09.18

Ś-1,3,7

Z-9

2d-1,3,7

p-1,3,7

– Płatki żytnie na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g) z jajkiem na twardo (30g), pomidor (20g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Zupa z cieciorką z ziemniakami (0,25l)

 

– Pierogi z serem (220g)

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

 

– Melon (120g)

– Chałka (35g) z masłem (5g)

– Kiwi – 1szt

– Mleko (0,2l)

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozmiar tekstu
Kontrast
%d bloggers like this: