Jadłospis

MENU – LISTOPAD 2018

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

     

 

 

 

   
     

 

 

 

 

   
         
Czw.01.11.18

 

   

Święto zmarłych

 

 

   
Pt. 02.11.18

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-11

Z-5,10,13

2dp-2,5,1

Tylko klasa 0

 

– Twarożek ziarnisty (90g)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem (4g), pomidorem (20g)  i szczypiorkiem

– Herbata owocowa (0,2l)

Tylko klasa 0

– Zupa cebulowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Ryba w panierce (100g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z marchewki (100g)

Tylko klasa 0

 

– Herbata rumiankowa (0,2l)

 

 

Tylko klasa 0

 

– Maca – 1szt

– Kiwi – 1szt

– Kakao – 0,2l

 

 

Pn.05.11.18

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,7

p-1,7

– Pieczywo (35g) z pastą z sera białego z warzywami (40g) (szczypiorek, rzodkiewka, ogórek kiszony)

– Kakao (0,2l)

– Rosół z makaronem  i kawałkami kurczaka i mięsa wołowego (0,25l)

 

– Kasza gryczana (95g) z sosem śmietanowo –serowo – pieczarkowym (100g)

– Marchew do chrupania (70g)

– Herbata czarna (0,2l) – Kasza manna na mleku z sosem truskawkowym (0,15l)

– Herbata miętowa (0,2l)

Wt. 06.11.18

Ś-1,3,7

Z-1,3,9

2d-1, 3

p-1,7

– Bułka z ciasta francuskiego z serem, szynką i sosem pomidorowym

– Kalarepka (30g)

– Kakao (0,2l)

 

– Zupa krem z groszku zielonego z ziemniakami i groszkiem ptysiowym (0,25l)

 

– Pierogi z mięsem (0,21)

– Surówka z ogórka kiszonego i jabłka (0,1kg)

– Woda mineralna (0,2l)

 

 

– Gofr z serkiem homogenizowanym – 1szt

– Gruszka – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Śr. 07.11.18

Ś-1,7

Z-1,9

2d-9

p-1,7

– „ Kiełbasa ze wsi” 50g na ciepło z ketchupem

– Pieczywo mieszane (30g)  z masłem (5g), ogórkiem świeżym (15g)

– Herbata owocowa (0,2l)

– Zupa gulaszowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Pałka z kurczaka pieczona (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka selerowa (100g)

– Herbata miętowa  (0,2l)

 

– Kisiel z truskawkami pitny (0,2l)

– Jogurt owocowy (130g)

– Kajzerka (30g) z masłem (5g)

Czw.08.11.18

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,6

p-7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem żółtym (15g), sałatą, papryką czerwoną (20g)

– Kawa inka (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Filet z indyka na sposób słodko-kwaśny (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z sałaty lodowej, ogórka, pomidora i papryki z sosem winegret (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Wafle ryżowe – 2szt

– Mleko (0,2l)

– Banan – 1szt

Pt. 09.11.18

Ś-1,3,7

Z-1,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-11

Z-5,10,13

2dp-2,5,1

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (50g), pomidor (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik  z  ziemniakami (210g)

 

– Mintaj w panierce (100g)

– Ryż na sypko (85g)

– Warzywa na parze (brokuł, marchewka, fasolka szparagowa) (100g)

– Herbata rumiankowa (0,2l)

 

 

– Sezamki – 1op

– Soczek z jabłek tłoczonych – 0,2l

 

Pn.12.11.2018

 

   

Dzień wolny od nauki

 

   
Wt.13.11.18

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,7,10

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem typu topionym (20g), pomidor (20g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Barszczyk czerwony z ziemniakami (0,25l)

 

– Bitki wp (80g) w sosie  (40g)

– Kasza gryczana (95g)

– Surówka z marchewką, ananasem, szczypiorkiem i majonezem (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

 

– Bułka drożdżowa z serem własnego wypieku (80g)

 

– Jabłko – 1szt

– Mleko (0,2l)

Śr. 14.11.18

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), schab pieczony (15g)., serem żółtym (15g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Kapuśniak ze kiszonej kapusty z ziemniakami (0,25l)

 

– Makaron (95g) z serem (100g)

– Sałatka owocowa (100g)

 

– Woda mineralna (0,5l)

 

– Galaretka owocowa (100g)

– Połówka pomarańczy

– Kawa inka (0,2l)

Czw.15.11.18

Ś-1,3,4,7,10

Z-1,9

2d-1

p-7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z tuńczyka, jajka, ogórka konserwowego z majonezem (40g)

– Herbatka rumiankowa (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Fasolka po bretońsku (220g)

– Grahamka (50g)

– Soczek owocowy (0,2l) – Budyń czekoladowy na mleku z bananami (0,22l)

– Herbata miętowa (0,2l)

Pt.16.11.18

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,7,12

– Płatki ryżowe na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), jajkiem  na twardo (35g)., pomidorem (15g), rzodkiewką (10g)

– Herbata zielona z opuncją(0,2l)

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Miruna w cieście (100g)

– Ryż basmati na sypko (85g)

– Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka  i białej rzepy z sosem winegret (100g)

–  Herbata mix (0,2l) – Baton zbożowy ekologiczny – 1szt

– Gruszka – 1szt

– Mleko (0,2l)

 

Pn.19.11.18

S-1,7

Z-9

2d-1,7

P-1,3,7

 

– Pieczywo mieszane (30g) z serem mozar ella (15g), pomidor (20g), sałata

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

–  Zupa jarzynowa z kalafiorem, brokułem, fasolką szparagową i ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)-

– Rzodkiewka – 2szt

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Gofr z dżemem jagodowym – 1szt

– Winogrona (90g)

– Kakao (0,2l)

 

Wt.20.11.18

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,10

p-1,3,7

– Płatki żytnie na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g) z jajkiem na twardo (30g), pomidor (20g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Schab duszony (90g) z sosie (50g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka rarytasek (kapusty białej, pora, jabłka, marchewki, ananasa i majonezu) (100g)

– Soczek (0,2l) – Kisiel pitny (100g) z mandarynką (1szt)

– Ciastko owsiane – 2szt

– Mleko (0,2l)

Śr. 21.11.18

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,4,7

p-1,3,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), szynką wp (15g)., serem żółtym (15g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (90g)

– Kasza jęczmienna (95g)

– Surówka z kalarepki, marchewki i koperku z sosem  śmietanowym (100g)

Herbata miętowa z mięty świeżej (0,2l) – Naleśnik z jabłkiem (110g)

– Kawa inka (0,2l)

Czw.22.11.18

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pasztetem (30g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Kakao (0,2l)

– Zupa kalafiorowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem kurczaka (0,075kg) i warzywami na sposób chiński (0,11kg) 13.10

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Jogurt naturalny z musem malinowym (0,17l)

– Wafle tortowe – 2szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Pt.23.11.18

Ś-1,3,7

Z-9

2d-1,3,7

p-1,3,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa z cieciorką z ziemniakami (0,25l)

 

– Naleśniki z serem (220g) z musem z jeżyn (50g)

 

– Woda mineralna (0,5l)

 

 

– Melon (120g)

– Chałka (35g) z masłem (5g)

– Kiwi – 1szt

– Mleko (0,2l)

 

Pn.26.11.18

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,7

p-1,3,7

 – Pieczywo(35g) z masłem (5g), serem białym (40g), sałatą, pomidorem (20g), ogórkiem (15g)

– Rumianek (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet mielony (wp-drob) pieczony (95g)

– Ziemniaki (150g)

– Buraczki na ciepło z masłem (100g)

– Woda mineralna (0,5l)

 

– Sałatka z owoców świeżych (130g)

– Podpłomyk – 2szt

– Mleko (0,2l)

Wt. 27.11.18

Ś-1,3,7

Z-1,3,7,9

2d-4,10

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g)  z pasztetem (35g), pomidor.(15g), koperkiem

– Kakao (0,2l)

– Żurek z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (80g)

– Kasza kus kus ( 95g)

– Surówka z sałaty lodowej, pomidora, białej rzepy, ogórka z sosem winegret (100g)

– Soczek owocowy (0,2l)

 

– Koktajl truskawkowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

Śr.28.11.18

Ś-1,7

Z-9

2d -1,3

p-1,3,7,12

– Serek czekoladowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), szynka wp (15g), ogórek (15g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

– Zupa grochowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wp. (130g)

– Kluski śląskie (150g)

– Brokuł parowany (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Babeczka kakaowa własnego wypieku (60g)

– Śliwki suszone (2szt)

– Herbata zielona z opuncją (0,2l)

Czw.29.11.18

Ś-1,3,4,

Z-1,7,9

2d-7

P-1,3,7

– Płatki ryżowe na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  pastą ze szprota w pomidorach, sera białego, ogórka konserwowego (45g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa kalafiorowa  makaronem (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem indyka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

– Pomidor (60g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Herbatniki (50g)

– Pomarańcz -100g

– Mleko (0,2l)

Pt. 30.11.18

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,7

– Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (70g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), papryka, rzodkiewką

– Kakao (0,2l)

 

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

 

– Pierogi z serem (0,21kg) z polewą śmietanową (30g)

– Winogrona (60g)

 

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

 

– Pieczywo mieszane (35g) z pastą z daktyli, kakao i pestek słonecznika (20g)

– Herbata z rumianku (0,2l)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozmiar tekstu
Kontrast
%d bloggers like this: