Jadłospis

MENU – MARZEC 2019

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

 

 

Dzień Śniadanie Obiad Napój i deser Podwieczorek
Pn.04.03.19

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,7

p-7

– Pieczywo (35g) z masłem (5g), dżemem z truskawek (20g)

– Kakao (0,2l)

– Krupnik z kaszą pęczak (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp. (70g)  i serem żółtym (10g)

– Marchewka – 70 g

– Herbata miętowa (0,2l) – Chrupki kukurydziane (80g)

– Melon (120g)

– Maślanka miodowa (0,2l)

Wt.05.03.19

Ś-1,3

Z-9

d-7

p-1,7

– Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (70g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), pomidor (15g)

– Kawa inka (0,2l)

 

– Zupa fasolowa ziemniakami (0,25l)

 

– Ryż (90g) z jabłkiem, pestkami dyni i żurawiną (100g) i polewą jogurtową (70g)

– Herbata z cytryną i imbirem  (0,2l)

 

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), serem żółtym (15g), roszponką, pomidorem (12g)

– Mleczko (0,2l)

Śr. 06.03.19

Ś-1,7

Z-7,9

2d- 1,7

p-1,7

– Płatki kukurydziane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  z twarożkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką (30g)

– Herbatka ziołowa (0,2l)

– Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Makaron rurki (115g) z kurczakiem (90g) w sosie śmietanowo – serowym (100g)

– Brokuły na parze (100g)

– Woda mineralna (0,2l)

 

 

 

 

 

 

– Kefir z truskawkami (170g)

– Wafle tortowe – 2szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Czw.07.03.19

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,7,10

p-7

– Kasza manna na mleku z syropem malinowym (0,15l)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem, sałatą, szynką swojską (15g), ogórkiem kiszonym (20g) i szczypiorkiem.

– Herbata miętowa (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet schabowy pieczony (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i kukurydzy z dresingiem z jogurtu, majonezu i miodu (100g)

– Soczek (0,2l) – Budyń śmietankowy na mleku z posypką ze słonecznika i wiórków czekolady (0,15l)

– Kiwi – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Pt.08.03.19

 

Ś-1,4,7,10

Z-1

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

 

 

– Płatki jęczmienne na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g) z pastą ze szprota z pomidorami serem białym (40g), ogórkiem (15g) i kiełkami warzyw

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Zupa owocowa z makaronem (0,25l)

 

– Porcja całego fileta mintaja w panierce (100g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki (100g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

 

– Ciasto drożdżowe (35g) z masłem (5g)

– Banan – 1szt

– Kakao (0,2l)

 

Dzień Śniadanie Obiad Napój i deser Podwieczorek
Pn.11.03.2019

S-1,7

Z-7,9

2d-1,3,7,9,10

P-7

 

– Zapiekanka z pieczywa mieszanego (35g) z masłem (5g), szynką wp. (15g), serem żółtym (15g), ogórek (15g), ketchup

– Kakao (0,2l)

– Barszcz biały z ziemniakami  (0,25l)

 

– Pierogi z mięsem i cebulką (0,22kg)

– Surówka z buraczków gotowanych (0,1kg)

– Herbata owocowa (0,2l) – Wafle ryżowe z serkiem homogenizowanym – 2szt

– Kiwi-1szt

– Herbatka z opuncji figowej (0,2l)

Wt.12.03.19

Ś-1,3,7

Z-1,3,7, 9

2d-1,3

p-1,7

– Galaretka z kurczakiem, groszkiem, jajkiem i marchewką (100g)

– Ogórek świeży (20g)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem (5g)  i szczypiorkiem

– Herbata z cytryną i cukrem (0,2l)

– Zupa pomidorowa z ryżem (0,25l)

 

– Filet z indyka (80g) w sosie pieczeniowym (50g)

– Kasza gryczana (80g)

– Surówka  żydowska (100g)

– Woda (0,5l) – Drożdżówka z owocami– 1szt

– Winogrona (100g)

– Mleczko (0,2)

 

Śr.13.03.19

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z kurczaka (30g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Kakao (0,2l)

– Zupa pieczarkowa z makaronem (0,25l)

 

– Gołąbki mięsno-ryżowe (130g) w sosie pomidorowym (40g)

– Ziemniaki (150g)

– Ogórek kiszony (60g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Mini serniczek z malinami – 120g

– Mini herbatniki (40g)

– Herbata owocowa (0,2l)

Czw.14.03.19

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Płatki musli na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  z twarożkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką (30g)

– Herbatka ziołowa (0,2l)

– Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Zapiekanka z makaronu, kurczaka i warzyw w serem żółtym (320g)

 

– Herbata rumiankowa (0,2l)

 

– Pomarańcz -0,1kg

– Ciasto francuskie zapiekane z brzoskwinią (130g)

– Mleko (0,2l)

 

Pt.15.03.19

Ś-1,3,7

Z-3, 7, 9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,4,7

– Płatki jęczmienne na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g) z pastą jajeczną (35g), papryka (15g) i kiełkami warzyw

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Barszcz ukraiński z ziemniakami (0,25l)

 

– Paluszki z całego fileta mintaja (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki (100g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

 

 

– Mini tortilla z serkiem mielonym, łososiem i warzywami – 1szt

– Woda z syropem malinowym (0,2l)

Pn.18.03.19

Ś-1,6

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,3,7

 – Hot dog z parówką z szynki, sałatą, pomidorem, ogórkiem – 1szt

– Rumianek (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet mielony (wp-drob) pieczony (95g)

– Ziemniaki (150g)

– Buraczki tarte na ciepło (100g)

– Woda mineralna (0,5l)

 

– Sałatka z owoców świeżych (130g)

– Pieczywo mieszane z masłem (5g)

– Podpłomyk – 2szt

– Mleko (0,2l)

Wt. 19.03.19

Ś-1,3,7

Z-1,3,7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g)  z pasztetem drobiowym (25g), pomidorem (15g), koperkiem

– Kakao (0,2l)

– Żurek z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (80g)

– Ziemniaki ( 150g)

– Surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka i papryki (100g)

– Rumianek (0,2l)

 

– Koktajl bananowo-wiśniowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

Śr.20.03.19

Ś-1,7

Z-9

2d -1,3

p-1,3,7

– Serek waniliowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z sałatą roszponką,  ogórkiem (20g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

– Zupa grochowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wp. (130g)

– Kasza jęczmiennna (150g)

– Brokuł parowany z kalafiorem (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Babeczka kakaowa własnego wypieku (60g)

– Śliwki suszone (2-3szt)

– Herbata zielona z opuncją (0,2l)

Czw.21.03.19

Ś-1,4, 7

Z-1,7,9

2d- 7

P-1,3,7

– Płatki ryżowe na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  pastą z makreli wędzonej i twarogu (40g), ogórek (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa kalafiorowa  makaronem (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem indyka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

– Pomidor (60g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Herbatniki (50g)

– Pomarańcz -100g

– Mleko (0,2l)

Pt. 22.03.19

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,7

p-1,7

– Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (70g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), papryka, rzodkiewką

– Kakao (0,2l)

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Makaron (95g) z musem z owoców leśnych (100g)

– Polewa maślankowo-twarogowa (90g)

 

– Herbata czarna z cytryną i imbirem(0,2l)

 

 

– „Szyszka” z ryżu preparowanego i cukierków typu krówka – 1szt

– Jogurt z mixowanymi jeżynami – ok 130g

 

 

Pn.25.03.19

Ś-1.7

Z-1.9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

 – Płatki kukurydziane na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z masłem (5g), salami (15g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

– Zupa gulaszowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Mintaj w panierce pieczony (100g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z marchewki i jabłka (100g)

– Herbata miętowa (0,2l)

 

 

– Gofr z serkiem homogenizowanym – 1szt

– Jabłko – 1szt

– Woda z syropem owocowym (0,2)

 

Wt. 26.03.19

Ś-1,7

Z-1,9

2d-3,7,10

p-1,7

– „ Kiełbasa ze wsi” 50g na ciepło z ketchupem

– Pieczywo mieszane (30g)  z masłem (5g), ogórkiem świeżym (15g)

– Herbata owocowa (0,2l)

– Barszcz czerwony z ziemniakami (0,25l)

 

– Pałka z kurczaka duszona (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka selerowa (100g)

– Woda (0,5l)

 

– Wafel z masą kajmakową – 40g

– Gruszka – 1szt

– Kisiel z truskawkami pitny (0,2l)

 

Śr. 27.03.19

Ś-1,7

Z-1,3,9

2d-1,3,7,10

p-1,7

– Bułka z ciasta francuskiego z serem, szynką i sosem pomidorowym

– Kalarepka (30g)

– Kakao (0,2l)

 

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Gulasz drobiowy (130g)

– Kasza gryczana (150g)

– Sałata ze śmietaną (50g)

– Kompot owocowy (0,2l)

 

– Jogurt owocowy (130g)

– Kajzerka (30g) z masłem (5g)

Czw.28.03.19

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,7,10

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem żółtym (15g), sałatą, papryką czerwoną (20g)

– Kawa inka (0,2l)

– Zupa chrzanowa z ziemniakami  (0,25l)

 

– Pulpeciki wp (90g) w sosie pomidorowym (35g)

– Kopytka (150g)

– Surówka wielowarzywna z (kapusty białej, kapusty kiszonej, pora, jabłka, marchewki, kukurydzy i majonezu) (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Szarlotka na biszkoptach z serem białym (100g)

– Mleko (0,2l)

– Banan – 1szt

Pt. 29.03.19

Ś-1,3,7

Z-1,9

2d-1,3,7

p-11

Z-5,10,13

2dp-2,5,1

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (50g), pomidor (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik  z  ziemniakami (210g)

 

– Naleśniki z serem (210g)

– Gruszka – 1szt

– Herbata rumiankowa (0,2l)

 

 

– Sezamki – 1op

– Soczek z jabłek tłoczonych – 0,2l

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozmiar tekstu
Kontrast
%d bloggers like this: