Jadłospis

MENU – MAJ 2019

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

 

 

 

Dzień Śniadanie Obiad Napój i deser Podwieczorek
Pn

06.05.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-7

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem topionym (15g) , pomidor (20g), rzodkiewka, szczypiorek

– Herbata ziołowa (0,2l)

 

 

 

– Krupnik z ziemniakami (0,25l)

 

 

– Ryż (95g) z musem owocowym (100g) i jogurtem (60g)

 

– Herbata ziołowa (0,2l) – Pieczywo mieszane (35g) z masłem, polędwicą sopocką (20g), rucola, pomidor (15g)

– Jabłko-1szt

– Herbata (0,2l)

 

Wt 07.05.2019

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,7,10

p-1,3,7

– Płatki ryżowe na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem, dżemem truskawkowym niskosłodzonym (20g)

– Marchewka do chrupania (60g)

– Herbata mieszana (0,2l)

– Zupa brokułowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Polędwiczki wp. (80g) w sosie własnym z dodatkiem śliwek (30g)

– Kasza jęczmienna (95g)

– Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy, marchewki i groszku (100g)

– Woda z miętą, cytryną i miodem (0,2l) – Bułka wytrawna z ciasta drożdżowego z pomidorami (ok 80g)

– Sok wyciskany z marchewki i jabłka (0,2l)

Śr 08.05.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Płatki musli na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z pasztecikiem drobiowym (20g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

– Zupa grochowa z ziemniakami  (0,25l)

 

– Pierogi z mięsem (210g)

– Surówka z ogórków kiszonych i jabłka (100g)

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Kakao (0,2l)

– Herbatniki (50g)

– Pomarańcz -100g

– Mleko (0,2l)

Czw 09.05.2019

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,7,10

p-1,3,7

– Kasza manna na mleku z posypką z czekolady gorzkiej (0,15l)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem, sałatą, szynką swojską (15g), papryką (15g) i szczypiorkiem.

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa warzywna z soczewicą i ziemniakami (0,25l)

 

– Filet z indyka pieczony (85g) w sosie z żurawiną (30g)

– Kopytka   (150g)

– Surówka z białej rzepy, jabłka i kukurydzy (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Smothie własnego wyrobu z kiwi, banana, mango i pomarańczy (0,2l)

– Maca – 2szt

Pt 10.05.2019

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,7

– Jajko na miękko (70g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), papryka, rzodkiewką

– Kakao (0,2l)

– Zupa pomidorowa z ryżem (0,25l)

 

– Paluszki z całego fileta mintaja (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki (100g)

– Woda mineralna (0,5l) – Koktajl wiśniowo-bananowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

Pn 13.05.2019

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem typu capri (20g), sałata pomidor (20g)

– Mleko karmelowe (0,2l)

 

– Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Makaron (95g) z owocami (100g)  w sosie twarogowo – jogurtowym (60g)

– Herbata owocowa (0,2l) – Bułka drożdżowa własnego wyrobu z kiełbasą  – 1szt

– Gruszka-1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Wt 14.05.2019

Ś-1,3,7

Z-1,9

2d-1,3,7,10

p-1,3,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z majonezem (5g), jajkiem na twardo, białą rzepą (15g) i ogórkiem kiszonym (10g)

– Herbata mieszana (0,2l)

– Zupa fasolowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Pulpeciki wp-drobiowe (90g) w sosie śmietanowo-koperkowym (40g)

– Kasza pęczak (95g)

– Surówka z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki z sosem winegret (100g)

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Tiramisu z kawą inką (60g)

– Kiwi – 1szt

– Mleko (0,2l)

 

 

Śr 15.05.2019

Ś-1,7

Z-3,7,9

2d-1,3

p-1,3,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem woł. (70g)  i serem żółtym (10g)

– Kalarepka do chrupania (70g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Sałatka z owoców świeżych (130g)

– Podpłomyk – 2szt

– Mleko (0,2l)

 

 

Czw 16.05.2019

Ś-1,7

Z-1,3,9

2d-1,3,11

p-1,3,7

– Hotdog z wysokiej jakości parówką wp i sałatą. – 1szt

– Ketchup (10g)

– Rzodkiewka (15g)

– Herbata rumiankowa (0,2l)

– Zupa z dyni z groszkiem ptysiowym (0,25l)

 

– Filet z kurczaka w glazurze teriaki (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka rarytasek (kapusty białej, pora, jabłka, marchewki, ananasa i majonezu) (100g)

 

– Soczek owocowy (0,2l) – Sernik na zimno na herbatnikach z  galaretką z malinami (120g)

– Herbata rumiankowa (0,2l)

Pt 17.05.2019

Ś-1,3,4,10

Z-1,7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z tuńczyka (40g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Herbata rumiankowa (0,2l)

– Barszcz czerwony z uszkami z kapustą i pieczarkami (0,25l)

 

– Filet z mintaja w panierce (100g)

– Ziemniaki ( 150g)

– Surówka z kapusty czerwonej z pomarańczami (100g)

– Woda mineralna (0,5l) – Kruche rogaliki własnego wyrobu z nadzieniem z owoców (ok 70g)

– Jabłko – 1szt

– Mleko (0,2l)

Pn 20.05.2019

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,7

p-1,,37

– Twarożek ziarnisty (90g)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem (4g), pomidorem (20g)  i szczypiorkiem

– Herbata owocowa (0,2l)

 

– Zalewajka z ziemniakami (0,25l)

 

– Naleśniki z jabłkiem (210g)

– Polewa śmietanowa (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Chałka (35g) z masłem (5g) i niskosłodzonym dżemem (20g)

– Kiwi – 1szt

– Mleko (0,2l)

Wt 21.05.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,7

p-1,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z kurczaka (30g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Herbata ziołowa (0,2l)

 

 

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

 

– Kotlet schabowy pieczony (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Kapusta kiszona i świeża duszona z dodatkiem masła

– Soczek (0,2l) – Jogurt naturalny (120g) z domowym crunchy (30g)

– Jabłko-1szt

– Herbata z pokrzywy (0,2l)

Śr 22.05.2019

Ś-1,7

Z-1

2d-1,3,7

p-1,3

– „ Kiełbasa ze wsi” 50g na ciepło z ketchupem

– Pieczywo mieszane (30g)  z masłem (5g), ogórkiem świeżym (15g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

 

– Zupa owocowa z makaronem (0,25l)

 

– Hamburger z kotletem wp-drob-wołowym  własnego wyrobu z warzywami – 1szt

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Nektarynka 1szt

– Koktajl truskawkowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

 

Czw 23.05.2019

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,7

p-1,5,7,8,11

– Pieczywo (35g) z pastą z sera białego z warzywami (40g) (szczypiorek, rzodkiewka, ogórek kiszony)

– Kakao (0,2l)

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Zapiekanka z makaronu, kiełbasy i warzyw w serem żółtym (320g)

–  (0,2l) – Baton zbożowy 1szt

– Gruszka – 1szt

– Kawa inka (0,2kg)

 

Pt 24.05.2019

Ś-1,3,7

Z-1,7,9

2d-4,10

p-1,3,7,11

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (50g), pomidor (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (80g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty pekińskiej i warzyw (100g)

 

 

 

– Kompot owocowy (0,2l) – Deser budyniowy na bazie krakersów z czekoladą gorzką (110g)

–  Melon – 0,1kg

– Woda z miętą i cytryną (0,2l)

Pn 27.05.2019

Ś-1,4,7

Z-1,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (40g) z pastą z makreli i sera białego (40g), ogórek zielony (15g)

– Herbata ziołowa (0,2l)

– Zupa kalafiorowa z makaronem (0,25l)

 

– Gołąbek (130g) w sosie pomidorowym (30g)

– Ziemniaki (130g)

– Ogórek kiszony (60g)

– Herbata ziołowa (0,2l) – Ciasto marchewkowe własnego wypieku (ok 50g)

– Mandarynka – 1szt

– Mleko (0,2l)

Wt 28.05.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Płatki owsiane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g) z serem typu capri (20g), sałata pomidor (20g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Sztuka mięsa (80g) w sosie chrzanowym (30g)

– Kasza jęczmienna pęczak (95g)

– Marchewka z groszkiem (100g)

– Woda mineralna (0,5l) – Parzak drożdżowy – 1szt z sosem śmietanowo-malinowym – 50g

– Gruszka – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

 

Śr 29.05.2019

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,3,9

p-7

– Płatki kukurydziane na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z masłem (5g), wędliną podsuszaną (15g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

– Barszcz ukraiński z ziemniakami (0,25l)

 

– Pyzy z mięsem (0,21kg)

– Surówka selerowa z rodzynkami (100g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Mus z owoców w tubce bez konserwantów (ok150g)

– Mleko (0,2l)

 

Czw 30.05.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3

p-1,3,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wołowy (130g)

– Kluski śląskie (150g)

– Fasolka szparagowa (100g)

– Woda z miętą i miodem (0,2l) – Gofr z serkiem homogenizowanym – 1szt

– Soczek przecierowy (0,2l)

 

Pt 31.05.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,4

p-7

– Serek czekoladowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g) , ogórek (15g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Kapuśniak z ziemniakami (0,25l)

 

– Miruna w cieście (100g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z buraczków i papryki konserwowej (100g)

 

 

– Kompot owocowy (0,2l) – Ryż preparowany – ok 50g

– Banan – 1szt

– Mleko (0,2l)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozmiar tekstu
Kontrast
%d bloggers like this: