Jadłospis

MENU – MAJ 2018

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

Dzień Śniadanie Obiad Napój i deser Podwieczorek
Pn 07.05.2018

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-7

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem typu capri (20g), sałata pomidor (20g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Zupa pieczarkowa z makaronem (0,25l)

 

– Udko z kurczaka pieczone – 1szt

– Kasza pęczak (95g)

– Sałata ze śmietaną (70g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Drożdżówka z serem własnego wypieku – 1szt

– Gruszka-1szt

– Kakao (0,2l)

Wt 08.05.2018

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,7,10

p-1,3,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), szynką wp (15g)., serem żółtym (15g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Zupa fasolowa z makaronem (0,25l)

 

– Pulpeciki wp-drobiowe (90g) w sosie śmietanowo-koperkowym (40g)

– Ziemniaki gotowane (150g)

– Surówka z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki z sosem winegret (100g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Tiramisu z kawą inką (60g)

– Kiwi – 1szt

– Mleko (0,2l)

 

 

Śr 09.05.2018

Ś-1,7

Z-3,7,9

2d-1,3

p-1,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

 

– Pierogi z mięsem (210g)

– Surówka z ogórków kiszonych i jabłka (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Sałatka z owoców świeżych (130g)

– Podpłomyk – 2szt

– Mleko (0,2l)

 

 

Czw 10.05.2018

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3

p-1,7

– Hotdog z wysokiej jakości parówką wp i sałatą. – 1szt

– Ketchup (10g)

– Biała rzepa (15g)

– Herbata rumiankowa (0,2l)

– Zupa grochowa z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet mielony (wp) pieczony (95g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z czerwonek kapusty (100g)

– Soczek owocowy (0,2l) – Sernik na zimno na herbatnikach z  galaretką z malinami (120g)

– Herbata rumiankowa (0,2l)

Pt 11.05.2018

Ś-1,3,4,10

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z tuńczyka (40g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Kakao (0,2l)

– Barszcz ukraiński z ziemniakami (0,25l)

 

– Makaron (95g) z musem z truskawek, moreli i jeżyn (100g)

– Polewa maślankowo-twarogowa (100g)

– Woda mineralna (0,5l) – Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), serem żółtym (15g), roszponką, pomidorem (15g)

– Mleczko (0,2l)

26.03

Pn 14.05.2018

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,7

p-1,7

– Twarożek ziarnisty (90g)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem (4g), pomidorem (20g)  i szczypiorkiem

– Herbata owocowa (0,2l)

 

– Zalewajka z ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)

– Kalafior z brokułem parowany (100g)

 

 

– Kompot owocowy (0,2l) – Chałka (35g) z masłem (5g) i niskosłodzonym dżemem (20g)

– Kiwi – 1szt

– Mleko (0,2l)

Wt 15.05.2018

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,7

p-1,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z kurczaka (30g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Herbata ziołowa (0,2l)

 

 

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Ryż (90g) z jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną (100g) i polewą jogurtową (70g)

26,03

– Woda mineralna (0,5l) – Jogurt naturalny (120g) z domowym crunchy (30g)

– Jabłko-1szt

– Herbata z pokrzywy (0,2l)

Śr 16.05.2018

Ś-1,7

Z-1

2d-1,3,7

p-1,3

– „ Kiełbasa ze wsi” 50g na ciepło z ketchupem

– Pieczywo mieszane (30g)  z masłem (5g), ogórkiem świeżym (15g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

 

– Zupa owocowa z makaronem (0,25l)

 

– Filet z kurczaka w glazurze teriaki (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka rarytasek (kapusty białej, pora, jabłka, marchewki, ananasa i majonezu) (100g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Koktajl truskawkowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

 

Czw 17.05.2018

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,7

p-1,7

– Pieczywo (35g) z pastą z sera białego z warzywami (40g) (szczypiorek, rzodkiewka, ogórek kiszony)

– Kwa inka (0,2l)

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Zapiekanka z makaronu, kiełbasy, indyka i warzyw w serem żółtym (320g)

– Soczek owocowy (0,2l) – Baton zbożowy ekologiczny – 1szt

– Jabłko – 1szt

– Kawa inka (0,2kg)

 

Pt 18.05.2018

Ś-1,3,7

Z-1,7,9

2d-4,10

p-1,3,7,11

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (50g), pomidor (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Paluszki z całego fileta mintaja (90g)

– Ryż na sypko (85g)

– Surówka z kapusty pekińskiej i warzyw (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Deser budyniowy na bazie krakersów z czekoladą gorzką (110g)

–  Mandarynka – 1szt

– Woda z miętą i cytryną (0,2l)

Pn 21.05.2018

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3

p-1,7

– Tosty (35g) z szynką (15g) i serem żółtym (20g) i sosem pomidorowym (10g)

– Rzodkiewka – (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa kalafiorowa z makaronem (0,25l)

 

– Gołąbki z mięsem i ryżem (130g) w sosie pomidorowym (50g)

– Ziemniaki (150g)

– Ogórek kwaszony – 60g

– Kompot owocowy (0,2l) – Kisiel z truskawkami pitny (0,2l)

– Jogurt biszkoptowy (130g)

– Kajzerka (30g) z masłem (5g)

Wt 22.05.2018

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1

p-1,3,7

– Płatki owsiane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g) z serem typu capri (20g), sałata pomidor (20g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Pieczeń ze schabu (80g) w sosie własnym (30g)

– Kasza orkiszowa (95g)

– Marchewka z groszkiem (100g)

– Woda mineralna (0,5l) – Parzak drożdżowy – 1szt z sosem śmietanowo-malinowym – 50g

– Gruszka – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

 

Śr 23.05.2018

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,3,9

p-7

– Płatki kukurydziane na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z masłem (5g), salami (15g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

– Barszcz ukraiński z ziemniakami (0,25l)

 

– Pyzy z mięsem i cebulką (0,21kg)

– Surówka selerowa z rodzynkami (100g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Mus z owoców w tubce bez konserwantów (ok150g)

– Mleko (0,2l)

 

Czw 24.05.2018

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3

p-1,3,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wp. (130g)

– Kopytka ziemniaczane (150g)

– Fasolka szparagowa (100g)

– Soczek owocowy (0,2l) – Gofr z serkiem homogenizowanym – 1szt

– Soczek przecierowy (0,2l)

 

Pt 25.05.2018

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,4

p-7

– Serek czekoladowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g) , ogórek (15g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Kapuśniak z kluseczkami (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (80g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z buraczków i papryki konserwowej (100g)

 

– Kompot owocowy (0,2l) – Chrupki kukurydziane – 1op

– Banan – 1szt

– Mleko (0,2l)

         
Pn 28.05.2018Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Płatki musli na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z pasztecikiem drobiowym (20g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

– Krupnik z ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)

– Kalarepka do chrupania (70g)

 

 

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Ciasto drożdżowe (35g) z masłem(5g) i dżemem truskawkowym (20g)

– Jabłko-1szt

– Kakao (0,2l)

Wt 29.05.2018

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,7,10

p-1,3,7

– Kasza manna na mleku z posypką z czekolady gorzkiej (0,15l)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem, sałatą, szynką swojską (15g), papryką (15g) i szczypiorkiem.

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa warzywna z soczewicą i ziemniakami (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem indyka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

– Pomidor (60g)

 

– Kompot owocowy (0,2l) – Herbatniki (50g)

– Pomarańcz -100g

– Mleko (0,2l)

Pt 30.05.2018

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,7

– Jajko na miękko (70g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), papryka, rzodkiewką

– Kakao (0,2l)

 

– Zupa pomidorowa z ryżem (0,25l)

 

– Miruna w cieście (100g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki (100g)

– Woda mineralna (0,5l) – Koktajl wiśniowo-bananowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

Rozmiar tekstu
Kontrast
%d bloggers like this: