Jadłospis

MENU – PAŹDZIERNIK 2018

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

 

 

Pn.15.10.18

Ś-1,6

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,3,7

 – Hot dog z parówką z szynki, sałatą, pomidorem, ogórkiem – 1szt

– Rumianek (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet mielony (wp-drob) pieczony (95g)

– Ziemniaki (150g)

– Buraczki tarte na ciepło (100g)

– Woda mineralna (0,5l)

 

– Sałatka z owoców świeżych (130g)

– Pieczywo mieszane z masłem (5g)

– Podpłomyk – 2szt

– Mleko (0,2l)

Wt. 16.10.18

Ś-1,3,7

Z-1,3,7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g)  z pasztetem (35g), pomidorem (15g), koperkiem

– Kakao (0,2l)

– Żurek z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (80g)

– Kasza kus kus ( 85g)

– Surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka i papryki (100g)

– Soczek owocowy (0,2l)

 

– Koktajl bananowo-wiśniowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

Śr.17.10.18

Ś-1,7

Z-9

2d -1,3

p-1,3,7

– Serek waniliowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z serem topionym (20g),  ogórek kw, szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Zupa grochowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wp. (130g)

– Kopytka ziemniaczane (150g)

– Brokuł parowany (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Babeczka kakaowa własnego wypieku (60g)

– Morele suszone (2-3szt)

– Herbata zielona z opuncją (0,2l)

Czw.18.10.18

Ś-1,4, 7

Z-1,7,9

2d-7

P-1,3,7

– Płatki ryżowe na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  pastą z makreli wędzonej (40g), ogórek (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa kalafiorowa  makaronem (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem indyka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

– Pomidor (60g)

 

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

– banan – 1szt

– Herbatniki (50g)

– Pomarańcz -100g

– Mleko (0,2l)

Pt. 19.10.18

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,7

p-1,7

– Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (70g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), papryka, rzodkiewką

– Kakao (0,2l)

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

 

– Makaron (95g) z musem z owoców leśnych (100g)

– Polewa maślankowo-twarogowa (90g)

 

– Herbata czarna z cytryną i imbirem(0,2l)

 

 

– „Szyszka” z ryżu preparowanego i cukierków typu krówka – 1szt

– Jogurt z mixowanymi jeżynami – ok 130g

 

         

 

 

Dzień Śniadanie Obiad Napój i deser Podwieczorek
Pn.22.10.18

Ś-1.7

Z-1.9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

 – Płatki kukurydziane na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z masłem (5g), salami (15g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

– Zupa gulaszowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Mintaj w panierce (100g)

– Ryż na sypko (85g)

– Warzywa na parze (brokuł, marchewka, fasolka szparagowa) (100g)

– Herbata miętowa (0,2l)

 

 

– Gofr z serkiem homogenizowanym – 1szt

– Jabłko – 1szt

– Woda z syropem owocowym (0,2)

 

Wt. 23.10.18

Ś-1,7

Z-1,9

2d-3,7,10

p-1,7

– „ Kiełbasa ze wsi” 50g na ciepło z ketchupem

– Pieczywo mieszane (30g)  z masłem (5g), ogórkiem świeżym (15g)

– Herbata owocowa (0,2l)

– Barszcz czerwony z ziemniakami (0,25l)

 

– Pałka z kurczaka pieczona (90g)

– Kasza bulgur (95g)

– Surówka selerowa (100g)

– Woda (0,5l)

 

– Wafel z masą kajmakową – 40g

– Gruszka – 1szt

– Kisiel z truskawkami pitny (0,2l)

 

Śr. 24.10.18

Ś-1,7

Z-1,3,9

2d-1,3,7,10

p-1,7

– Bułka z ciasta francuskiego z serem, szynką i sosem pomidorowym

– Kalarepka (30g)

– Kakao (0,2l)

 

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Filet z indyka panierowany (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z sałaty lodowej, ogórka, pomidora i papryki z sosem winegret (100g)

– Kompot owocowy (0,2l)

 

– Jogurt owocowy (130g)

– Kajzerka (30g) z masłem (5g)

Czw.25.10.18

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,7

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem żółtym (15g), sałatą, papryką czerwoną (20g)

– Kawa inka (0,2l)

– Żurek z ziemniakami i kiełbasą (0,25l)

 

– Pierogi z mięsem (0,21kg)

– Surówka z buraczków z papryką i cebulką (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Szarlotka sypana (100g)

– Mleko (0,2l)

– Banan – 1szt

Pt. 26.10.18

Ś-1,3,7

Z-1,9

2d-1,3,7

p-11

Z-5,10,13

2dp-2,5,1

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (50g), pomidor (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik  z  ziemniakami (210g)

 

– Knedle z truskawkami (210g)

– Gruszka – 1szt

– Herbata rumiankowa (0,2l)

 

 

– Sezamki – 1op

– Soczek z jabłek tłoczonych – 0,2l

 

Pn.29.10.18

S-1,7

Z-9

2d-1,7

P-1,3,7

 

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

 

–  Zupa jarzynowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)-

– Brokuły parowane (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Ananas (100g)

– Biszkopciki (3szt)

– Mleko (0,2l)

 

Wt.30.10.18

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,10

p-1,3,7

– Herbata miętowa (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g) z serem typu capri (20g), sałata pomidor (20g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Schab pieczony (80g) w sosie  (40g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka rarytasek (kapusty białej, pora, jabłka, marchewki, ananasa i majonezu) (100g)

– Soczek (0,2l) – Galaretka (100g) z mandarynką (1szt)

– Ciastko owsiane – 2szt

– Mleko (0,2l)

Śr. 31.10.18

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), szynką wp (15g)., serem żółtym (15g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (0,25l)

 

– Paluszki z całego  fileta mintaja (90g)

– Kasza orkiszowa (95g)

– Surówka z kalarepki, marchewki i koperku (100g)

Herbata (0,2l) – Racuszki z jabłkami i bananami (150g)

– Kawa inka (0,2l)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozmiar tekstu
Kontrast
%d bloggers like this: