Jadłospis

MENU – MAJ/ CZERWIEC 2018

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

  Obiad – Lato w mieście Podwieczorek – Lato w mieście
25.06.2018r.

Z-1,9

2d-1,7

P- 1,3,7

 

– Krupnik z ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)

– Rzodkiewka do chrupania (70g)

– Herbata z cytryną (0,2l)

 

– Drożdżówka z budyniem (100g)

– Maślanka pitna z owocami (0,2l)

 

26.06.2018r Z-9

2d-1,10

P- 1,3,7

 

 

 

– Zupa warzywna z soczewicą i ziemniakami (0,25l)

 

– Kasza orkiszowa (95g) z filetem indyka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

– Pomidor (60g)

– Kompot owocowy (0,2l)

 

– Zawijaski z ciasta francuskiego z serem, szynką, sosem pomidorowym i bazylią 60g

– Morela – 1szt

– Woda mineralna 0,5l

 

 

 

 

27.06.2018r Z-7,9

2d -1,3,4,6,7,9,10,14

P – 1,7

 

 

– Zupa pomidorowa z ryżem (0,25l)

 

– Paluszki rybne z całego fileta mintaja (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki (100g)

– Kompot owocowy (0,2l)

– Bułka z ziarnem (60g) z masłem (5g), szynką wp (15g), serem żółtym (10g), sałatą, papryką czerwoną (15g)

– Soczek pomarańczowy (0,2l)

28.06.2018r Z-1,9

2d-1,9

P-1,3,7

 

 

– Zupa cebulowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Łazanki z mięsem drobiowym, kiełbasą, kapustą kiszoną i warzywami (310g)

– Woda z miętą, miodem i cytryną (0,2l)

 

 

– Herbatniki 50g

– Banan – 1szt

– Mleczko (0,2l)

 

29.06.2018r .

Z-7,9

2d-7

P- 1,3

 

 

– Zupa ogórkowa  z  ziemniakami (0,25l)

– Ryż (85g) z musem z truskawek, malin i wiśni (75g)

– Polewa maślankowo-twarogowa (100g)

– Herbata czarna z owocami (0,2l)

– Pasztecik z ciasta drożdżowego z kapustą kiszoną i pieczarkami (80g)

– Jabłko – 1szt

– Soczek 0,2l

 

     
02.07.2018r.

Z-1,9

2d-1,3,10

P-1,7

 

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Befsztyk wp (95g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka żydowska (kapusta biała, jabłko, marchew, por, papryka, majonez)(100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

– Pieczywo mieszane (60g) z pastą twarogową ze szczypiorkiem i rzodkiewką (40g)

– Soczek z jabłek tłoczony (0,2)

 

03.07.2018r.

Z-1,7,9

2d-1

P- 1,3,7

 

– Barszcz czerwony z ziemniakami i fasolą (0,25l)

 

– Gulasz wp. (130g)

– Kasza jęczmienna (150g)

– Surówka z ogórków kiszonych, jabłka i cebuli (100g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Drożdżówka z owocami -80g

– Jabłko – 1szt

– Mleczko – 1szt

 

04.07.2018r.

Z-1,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

P- 1,7

 

– Zupa gulaszowa z makaronem (0,25l)

 

– Mintaj w panierce (100g)

– Ziemniaki (150g)

– Fasolka szparagowa (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

– Kanapka z bułki wrocławskiej (40g), masła (5g), szynki wp (20g), sera żółtego (10g), rucoli, ogórka świeżego (15g)

– Woda mineralna-0,5l

05.07.2018r.

Z-1,7,9

2d-1,3,7,10

P- 1,3,7

 

– Żurek z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Pierogi ruskie (210g) z cebulką

– Surówka z czerwonej kapusty (100g)

– Herbata zielona z opuncją (0,2l)

 

– Herbatniki szkolne – 50g

– Brzoskwinia – 1szt

– Jogurt pitny – 0,2l

06.07.2018r.

Z-1,9

2d-1,3,7

P- 1,3,10

Z-5,10,13

2d-1,2,4,5,6,9,10,12,13

p-2,5,13

– Krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami (210g)

 

– Kluski leniwe (210g) z bułką tarta, cynamonem i masłem

– Sałatka z owoców świeżych sezonowych (90g)

– Świeża mięta z cytryną (0,2l)

– Grahamka (50g) z pastą jajeczną (40g) i rzodkiewką (10g)

– Marchewka (60g)

– Soczek wieloowocowy – 0,2l

 

09.07.2018r.

 

Z-7,9

2d-1,7

P-1,7

 

–  Zupa jarzynowa z soczewicą i ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)

– Gruszka – 1szt

– Świeża mięta z cytryną (0,2l)

– Pudding czekoladowy (ok 120g)

– Chrupki kukurydziane (80g)

– Mleczko (0,2l)

 

 

10.07.2018r.

Z-7,9

2d-1,3,7

P-1,3,9

 

 

 

– Zupa krem z zielonego groszku z ziemniakami

 

– Kotlet schabowy pieczony (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Sałata ze śmietaną (70g)

– Pieczywo mieszane z pasztetem (35g), sałatą, ogórkiem małosolnym (15g)

– Marchewka do chrupania (70g)

– Woda mineralna (0,5l)

11.07.2018r.

Z-1,9

2d-1,10

p-1,7

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Bitki wołowe (80g) w sosie  (40g)

– Kasza jęczmienna (95g)

– Surówka z buraków, papryki i cebuli (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

– Pieczywo mieszane (60g) z pastą twarogową ze szczypiorkiem i rzodkiewką (40g)

– Soczek z jabłek tłoczony (0,2)

 

12.07.2018r.

 

Z-9

2d-1,3,4,7,9,10

p-1,6,7

– Kapuśniak z kapusty kwaszonej z ziemniakami (0,25l)

 

– Ryba panierowana (100g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z selerem (kapusta biała, seler, marchew, jabłko, papryka, rodzynki, majonez) (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

– Bułka a’la hot-dog (100g)

– Kalarepka – 100g

– Mleczko (0,2l)

13.07.2018r.

 

Z-9

2d-1,3,7

p-1,3,10

– Zupa z cieciorką z ziemniakami (0,25l)

 

– Naleśniki z serem (220g) i polewą jogurtową (30g)

– Melon (120g)

– Herbata zielona z opuncją (0,2l)

 

– Bułka żytnia (50g) z pastą jajeczną (40g) i rzodkiewką (10g)

– Morele (100g)

– Woda mineralna 0,5l

 

 

16.07.2018r.

 

Z-7,9

2d-1,3,7,10

P-1,3,5,6,7,8

 

– Barszcz czerwony z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wp (130g)

– Kasza pęczak (95g)

– Surówka colesław (100g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Ciastka owsiane – 50g

– Jabłko – 1szt

– Woda – 0,5l

 

17.07.2018r.

 

Z-3,7,9

2d-1,3

p-1,3,7

– Zupa szczawiowa z ziemniakami  (0,25l)

 

– Kotlet mielony w bułce z warzywami – 1szt – dla wszystkich

– Kompot owocowy (0,2l)

– Brzoskwinia/ nektarynka – 1szt

– Chałka (35g)

– Woda – 0,5l

 

18.07.2018r.

 

Z-1,7,9

2d-1,3

p-1,7

– Zupa pieczarkowa z makaronem (0,25l)

 

– Placki ziemniaczane z cukrem (210g)

– Surówka z ogórków kiszonych i papryki konserwowej (100g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

 – Kanapka z serem żółtym, sałatą, ogórkiem zielonym

– Sok owocowy (0,2l)

 

19.07.2018r.

 

Z-7,9

2d-1,7

p–

– Zupa ogórkowa z ziemniakami  (0,25l)

 

– Makaron (115g) z owocami (100g) i polewą jogurtowo-twarogową (70g)

– Świeża mięta z cytryną (0,2l)

– Ryż preparowany naturalny (50g)

– Banan -1szt

– Sok owocowy (0,5l)

 

20.07.2018r.

 

Z-1,7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10.14

p-1,5,7,11,12

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Paluszki rybne z całego fileta ryby (90g)

– Kasza kus kus (80g)

– Bukiet warzyw (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

– Baton zbożowy (50g)

– Mleczko (0,2l)

 

23.07.2018r.

 

Z-1,7,9

2d–

P-1,6,7,8

 

– Zupa kalafiorowa z makaronem (0,25l)

 

–  Pałka z kurczaka duszona – 1szt

– Ziemniaki (150g)

– Ogórek małosolny (60g)

– Świeża mięta z cytryną (0,2l)

– Arbuz (0,2kg)

– Chrupki kukurydziane 80g

– Pudding czekoladowy – ok 100g

– Sok owocowy (0,2l)

– Banan – 1szt

24.07.2018r.

 

Z- 7,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Schab (85g) w sosie chrzanowym (30g)

– Kasza jęczmienna (80g)

– Fasola szparagowa gotowana (100g)

– Kompot owocowy (0,2l)

– Drożdżówka – 1szt

– Jabłko – 1szt

– Mleko – 0,2l

25.07.2018r.

 

Z-1,3,7,9

2d-4

p-1,3,7

– Krupnik z ziemniakami (0,25l)

 

– Ryba pieczona saute (80g)

– Ziemniaki gotowane (150g)

– Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki (100g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Kanapka z pasztetem drobiowym (35g) , ogórkiem kiszonym (15g), sałatą

– Morela-1szt

-Woda (0,5l)

26.07.2018r.

 

Z-9

2d-1,7

p-1,3,7,8

– Kapuśniak z kapusty młodej słodkiej z ziemniakami (0,25l)

 

– Fasolka po bretońsku (220g)

– Grahamka 50g – 1szt

– Świeża mięta z cytryną (0,2l)

 

– Chipsy jabłkowe – 1szt

– Herbatniki szkolne (50g)

– Woda mineralna (0,5l)

 

27.07.2018r

Z-1,3,7,9

2d-1,3

p-1,3

 

 

– Żurek z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Pierogi z jagodami (0,21kg)

– Kanapka z masłem (5g), serem żółtym (15g), sałatą, ogórkiem i szczypiorkiem

– Banan – 1szt

– Soczek – 1szt

 

 

 

Rozmiar tekstu
Kontrast
%d bloggers like this: