80. rocznica objęcia przez Stefana Starzyńskiego stanowiska Komisarza Cywilnego Obrony Stolicy

W poniedziałek 9 września 2019 r. odbyła się na Placu Bankowym pod pomnikiem Stefana Starzyńskiego uroczystość upamiętniająca 80. rocznicę objęcia przez niego stanowiska Komisarza Cywilnego Obrony Stolicy. W uroczystości wzięła udział reprezentacja naszej szkoły – poczet sztandarowy, uczniowie klasy 8c z p. Mariuszem Nawrockim i p. Jolantą Majchrzyk. Na organizowaną przez Federację Szkół im Stefana Starzyńskiego i Społeczny Komitet Pamięci Stefana Starzyńskiego przybyli m.in. Wiceprezydent miasta stołecznego Warszawy p. Paweł Rabiej, przedstawiciele dzielnicy Śródmieście, reprezentanci innych szkół, 10. Pułku Samochodowego, muzeów i innych instytucji kulturalnych i naukowych. Uroczystość poprowadził p. Mariusz Nawrocki i profesor Marek Drozdowski – biograf naszego Patrona.

Notice: unserialize(): Error at offset 0 of 1 bytes in /home/sp143/public_html/nowa3/wp-content/plugins/wp-accessibility-helper/inc/wah-front-functions.php on line 643
%d bloggers like this: