Jadłospis

MENU – MAJ 2019

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

 

Czw 30.05.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3

p-1,3,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wołowy (130g)

– Kluski śląskie (150g)

– Fasolka szparagowa (100g)

– Woda z miętą i miodem (0,2l) – Gofr z serkiem homogenizowanym – 1szt

– Soczek przecierowy (0,2l)

 

Pt 31.05.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-7

– Serek czekoladowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g) , ogórek (15g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Kapuśniak z ziemniakami (0,25l)

 

– Filet rybny w panierce (100g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z buraczków i papryki konserwowej (100g)

 

 

– Kompot owocowy (0,2l) – Ryż preparowany – ok 50g

– Banan – 1szt

– Mleko (0,2l)

 Dzień Śniadanie Obiad i deser Napój Podwieczorek
Pn 03.06.2019

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,7

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem typu mozzarella (20g), sałata pomidor (20g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Zupa fasolowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Pierogi ruskie (210g)

– Surówka z ogórków kiszonych i jabłka (100g)

 

– Kompot owocowy (0,2l) – Drożdżówka z marmoladą własnego wypieku – 1szt

– Gruszka-1szt

– Kakao (0,2l)

Wt 04.06.2019

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z pasztetem wp. (35g), białą rzepą ogórkiem kwaszonym (15g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Zupa pieczarkowa z makaronem (0,25l)

 

– Filet z całego fileta mintaja w panierce pieczony (100g)

– Ziemniaki gotowane (150g)

– Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki (100g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Tiramisu z kawą inką (60g)

– Kiwi – 1szt

– Mleko (0,2l)

 

 

Śr 05.06.2019

Ś-1,7

Z-3,7,9

2d-1,7

p-1,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

 

– Makaron (115g)  z kurczakiem (80g), śmietaną i pomidorami (100g)

– Brzoskwinia – 1szt

– Kompot owocowy (0,2l) – Sałatka z owoców świeżych (130g)

– Podpłomyk – 2szt

– Mleko (0,2l)

 

 

Czw 06.06.2019

Ś-1

Z-1,9

2d-1,3,7,10

p-1,7

– Hot dog z wysokiej jakości parówką wp. i sałatą. – 1szt

– Ketchup (10g)

– Biała rzepa (15g)

– Herbata rumiankowa (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet schabowy (05g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z czerwonej kapusty (100g)

– Soczek owocowy (0,2l) – Sernik na zimno na herbatnikach z  galaretką z malinami (120g)

– Herbata rumiankowa (0,2l)

Pt 07.06.2019

Ś-1,3,4,10

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z tuńczyka (40g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Kakao (0,2l)

– Botwina z ziemniakami (0,25l)

 

– Kluski leniwe z masłem i bułką tartą (210g)

– Mix owoców świeżych (100g)

 

 

 

– Woda mineralna (0,5l) – Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), serem żółtym (15g), roszponką, pomidorem (15g)

– Mleczko (0,2l)

Pn 10.06.2019

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,7

p-1,5,7,8

– Twarożek ziarnisty (90g)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem (4g), pomidorem (20g)  i szczypiorkiem

– Herbata owocowa (0,2l)

 

– Zalewajka z ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem woł. (70g)  i serem żółtym (10g)

– Kalafior z brokułem parowany (100g)

 

 

– Kompot owocowy (0,2l) – „Szyszka” karmelowa (65g)

– Kiwi – 1szt

– Mleko (0,2l)

Wt 11.06.2019

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,7

p-1,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z kurczaka (30g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Herbata ziołowa (0,2l)

 

 

– Zupa grochowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Naleśniki z serem (210g)

– Truskawki (150g)

 

 

– Woda mineralna (0,5l) – Jogurt naturalny (120g) z domowym crunchy (30g)

– Owoc sezonowy-1szt

– Herbata z pokrzywy (0,2l)

Śr 12.06.2019

Ś-1,7

Z-1

2d-1,3,7,11

p-1,3

– „ Kiełbasa ze wsi” 50g na ciepło z ketchupem

– Pieczywo mieszane (30g)  z masłem (5g), ogórkiem świeżym (15g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

 

– Zupa owocowa z makaronem (0,25l)

 

– Filet z kurczaka w glazurze teriaki (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Sałata ze śmietaną (50g)

27,03

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Koktajl truskawkowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

 

Czw 13.06.2019

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1

p-1,3,7

– Pieczywo (35g) z pastą z sera białego z warzywami (40g) (szczypiorek, rzodkiewka, ogórek kiszony)

– Kwa inka (0,2l)

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Fasolka po bretońsku (220g)

– Grahamka 50g – 1szt

– Soczek owocowy (0,2l) – Brzoskwinia pieczona w cieście francuskim (130g)

– Kakao (0,2kg)

02,11

Pt

14.06.2019

Ś-1,3,7

Z-1,7,9

2d-1,4,10

p-1,3,7,11

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (50g), pomidor (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (80g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty pekińskiej, kiszonej i warzyw (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Deser budyniowy na bazie krakersów z czekoladą gorzką (110g)

–  Melon – 100g

– Woda z miętą i cytryną (0,2l)

Pn 17.06.2019

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,10

p-1,7

– Tosty (35g) z szynką (15g) i serem żółtym (20g) i sosem pomidorowym (10g)

– Rzodkiewka – (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa kalafiorowa z makaronem (0,25l)

 

– Hamburger z kajzerki (50g) własnego wyrobu kotleta własnego z mięsa woł-wp (80g) z warzywami (50g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Kisiel z truskawkami pitny (0,2l)

– Jogurt biszkoptowy (130g)

– Kajzerka (30g) z masłem (5g)

Wt 18.06.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1

p-1,3,7

– Płatki owsiane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g) z serem topionym  (20g), sałata pomidor (20g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Polędwiczki wp. (80g) w sosie śmiet-piecz (30g)

– Kasza orkiszowa (95g)

– Marchewka z groszkiem (100g)

– Woda mineralna (0,5l) – Parzak drożdżowy – 1szt z sosem śmietanowo-malinowym – 50g

– Gruszka – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

 

Śr 19.06.2019

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,5,8,9,10,11,12

p-7

– Płatki kukurydziane na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z masłem (5g), salami (15g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

TYLKO KLASA „0”

 

– Botwina z ziemniakami (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem kurczaka (0,075kg) i warzywami na sposób chiński (0,11kg)

15,03,17

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Mus z owoców w tubce bez konserwantów (ok150g)

– Mleko (0,2l)

 

Czw 20.06.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3

p-1,3,7

 

 

 

 

 

 

Pt 21.06.2019

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-7

– Serek czekoladowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g) , ogórek (15g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

TYLKO KLASA „0”

– Kapuśniak z ziemniakami (0,25l)

 

– Paluszki z całego fileta mintaja (90g)

– Ryż na sypko (85g)

– Surówka z buraczków i papryki konserwowej (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Chrupki kukurydziane – 1op

– Banan – 1szt

– Mleko (0,2l)

Pn 24.06.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Płatki musli na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z pasztecikiem drobiowym (20g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

TYLKO KLASA „0”

– Krupnik z ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)

– Rzodkiewka do chrupania (70g)

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l) – Ciasto drożdżowe (35g) z masłem(5g) i dżemem truskawkowym (20g)

– Jabłko-1szt

– Kakao (0,2l)

Wt 25.06.2019

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,7,10

p-1,3,7

– Kasza manna na mleku z posypką z czekolady gorzkiej (0,15l)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem, sałatą, szynką swojską (15g), papryką (15g) i szczypiorkiem.

– Herbata miętowa (0,2l)

TYLKO KLASA „0”

– Zupa warzywna z soczewicą i ziemniakami (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem indyka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

– Pomidor (60g)

 

– Kompot owocowy (0,2l) – Herbatniki (50g)

– Pomarańcz -100g

– Mleko (0,2l)

Pt 26.06.2019

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,7

– Płatki kukurydziane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  z serkiem Almette (20g), ogórek (15g)

– Herbatka ziołowa (0,2l)

TYLKO KLASA „0”

– Zupa pomidorowa z ryżem (0,25l)

 

– Paluszki rybne (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki (100g)

– Woda mineralna (0,5l) – Koktajl wiśniowo-bananowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

Wt 27.06.2019

Ś-1,7

Z-9

2d-1,9

p-1,7

– Twarożek ziarnisty (90g)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem (4g), pomidorem (20g)  i szczypiorkiem

– Herbata owocowa (0,2l)28,02

TYLKO KLASA „0”

– Zupa cebulowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Łazanki z mięsem drobiowym, kiełbasą, kapustą kiszoną i warzywami (310g)-28,02

 

– Soczek owocowy (0,2l) – Baton zbożowy – 1szt

– Kawa inka (0,2kg)

Pt 28 .06.2019

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Jajko na miękko (70g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), papryka, rzodkiewką

– Kakao (0,2l)

TYLKO KLASA „0”

– Zupa ogórkowa  z  ziemniakami (0,25l)

 

– Makaron (95g) z musem z truskawek, malin i wiśni (75g)

– Polewa maślankowo-twarogowa (100g) 16,03

– Herbata owocowa (0,2l) – Szarlotka własnego wypieku (90g)

– Mleko (0,2l)

27,02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozmiar tekstu
Kontrast
%d bloggers like this: