Jadłospis

MENU – LUTY 2019

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

 

 

 

 

Dzień Śniadanie Obiad Napój i deser Podwieczorek
Pn.04.02.2019

Ś-1,7

Z-1

2d-1,3,10

p-7

Dyżur klas „0”

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), szynką wp. parzoną (20g), papryka (10g), rzodkiewka

– Kawa inka (0,2l)

Dyżur klas „0”

– Zupa owocowa z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet mielony (100g)

– Kasza gryczana (85g)

– Surówka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka i papryki (100g)

Dyżur klas „0”

 

– Herbata miętowa (0,2l)

Dyżur klas „0”

 

– Chrupki kukurydziane (80g)

– Arbuz (100g)

– Maślanka miodowa (0,2l)

Wt.05.02.2019

Ś-1,3,7

Z-9

d-7

p-1,7

– Zawijaski z ciasta francuskiego z serem, szynką, sosem pomidorowym i bazylią 60g

– kalarepka – 70g

– Kakao (0,2l)

– Zupa warzywna z soczewicą i ziemniakami (0,25l)

 

– Ryż (90g) z jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną (100g) i polewą jogurtową (70g)

– Herbata z cytryną i imbirem  (0,2l)

 

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), serem żółtym (15g), roszponką, pomidorem (15g)

– Mleczko (0,2l)

Śr. 06.02.2019

Ś-1,7

Z-7,9

2d- 1

p-1,6,7

– Płatki kukurydziane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  z twarożkiem ze szczypiorkiem (30g), ogórek (15g)

– Herbatka ziołowa (0,2l)

– Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)-

– Kalarepka – 70 g

– Napar  wieloowocowy (0,2l)

 

 

 

 

– Jogurt naturalny z musem owocowym (170g)

– Wafle tortowe – 2szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Czw.07.02.2019

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,7

p-7

– Kasza manna na mleku z syropem malinowym (0,15l)

– Pieczywo mieszane (35g) z masłem, sałatą, szynką swojską (15g), pomidor (15g) i szczypiorkiem.

– Herbata miętowa (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Placki ziemniaczane (200g) z cukrem (5g)

– Gruszka – 1szt

– Soczek (0,2l) – Budyń śmietankowy na mleku z posypką ze słonecznika i wiórków czekolady (0,15l)

– Brzoskwinia – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Pt.08.02.2019

 

Ś-1,3,4,7,10

Z-1,7

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

 

 

– Płatki jęczmienne na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g) z pastą jajeczną  (35g), ogórkiem (15g) i kiełkami warzyw

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

 

– Paluszki z całego fileta mintaja (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Bukiet warzyw gotowanych (brokuł, marchew, kalafior) (100g)

– Kompot owocowy (0,2l)

 

 

– Ciasto drożdżowe (35g) z masłem (5g)

– Banan – 1szt

– Kakao (0,2l)

 

Pn.11.02.19

Ś-1

Z-7,9

2d-1,7

p-1,3,7

 – Hot dog z parówką z szynki, sałatą, pomidorem, ogórkiem – 1szt

– Rumianek (0,2l)

– Zupa kalafiorowa  ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem woł. (70g)  i serem żółtym (10g)

– Rzodkiewka – 2szt

– Woda mineralna (0,5l)

 

– Sałatka z owoców świeżych (130g)

– Podpłomyk – 2szt

– Mleko (0,2l)

Wt. 12.02.19

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,4,10

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g)  z pomidorem (15g), koperkiem

– Twarożek ziarnisty ze szczypiorkiem (100g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (85g)

– Kasza jęczmienna (95g)

– Surówka wielowarzywna z (kapusty białej, kapusty kiszonej, pora, jabłka, marchewki, kukurydzy i majonezu) (100g)

– Soczek owocowy (0,2l)

 

– Koktajl bananowo-jeżynowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

Śr.13.02.19

Ś-1,7

Z-9

2d -1,3

p-1,3,7

– Serek waniliowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), szynka wp (15g), ogórek, szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

– Zupa grochowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wp. (130g)

– Kluski śląskie (150g)

– Brokuł parowany (100g)

 

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Babeczka kakaowa własnego wypieku (60g)

– Morele suszona (3szt)

– Herbata zielona z opuncją (0,2l)

Czw.14.02.19

Ś-1,3,4,7

Z-1,3,9

2d-3

P-1,3,7

– Płatki ryżowe na mleku czekoladowym (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  pastą ze makreli wędzonej i sera białego (45g), ogórek konserwowy (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

 – Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem indyka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

– Pomidor (60g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Tiramisu z kawą inką (70g)

– Pomarańcz -100g

– Mleko (0,2l)

Pt. 15.02.19

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,3,7,10

p-1,7,12

– Jajko na miękko – 1szt

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), papryka, rzodkiewką

– Kakao (0,2l)

 

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

 

– Pierogi ruskie (210g)

– Surówka z czerwonej kapusty (100g)

 

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

 

– Baton zbożowy – 1szt

– Jogurt pitny z mixowanymi jagodami – ok 130g

 

 

 

Pn.18.02.19

Ś-1.7

Z-1.7,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

 – Płatki muesli na mleku (0,2l)

– Chleb mieszany (30g) z masłem (5g), kiełbasą podsuszaną (15g), roszponką, ogórkiem kiszonym (12g)

– Herbata zielona z cytryną (0,2l)

– Zupa gulaszowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Pałka z kurczaka pieczona (90g)

– Kasza gryczana z sosem pieczeniowym (80g)

– Surówka selerowa (100g)

 

– Woda (0,5l)

 

– Gofr z serkiem homogenizowanym – 1szt

– Kiwi – 1szt

– Woda z syropem owocowym (0,2)

 

Wt. 19.02.19

Ś-1,7

Z-1,9

2d–

p-1,3,7

– „ Kiełbasa ze wsi” 50g na ciepło z ketchupem

– Pieczywo mieszane (30g)  z masłem (5g), ogórkiem świeżym (15g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

– Zupa krem z pora, serków topionych z groszkiem ptysiowym (0,25l)

 

– Mintaj w panierce pieczony (100g)

– Ryż na sypko (80g)

– Warzywa na parze (brokuł, marchewka, fasolka szparagowa) (100g)

– Herbata owocowa (0,2l)

 

– Drożdżówka z serem – 50g

– Gruszka – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Śr. 20.02.19

Ś-1,3,7

Z-1,3,9

2d-1,3,10

p-1,3,7

– Bułka z ciasta francuskiego z serem, szynką i sosem pomidorowym

– Kalarepka (30g)

– Kakao (0,2l)

 

– Barszcz ukraiński z ziemniakami (0,25l)

 

– Kotlet schabowy (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z sałaty lodowej, ogórka, pomidora i papryki z sosem winegret (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Melon – 0,1kg

 

 

– Kisiel truskawkowy z sosem waniliowym (130g)

– Kajzerka (30g) z masłem (5g)

Czw.21.02.19

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3

p-7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem żółtym (15g), sałatą, papryką czerwoną (20g)

– Kawa inka (0,2l)

– Żurek z ziemniakami (0,25l)

 

– Gołąbki z mięsem i ryżem (130g) w sosie pomidorowym (50g)

– Ziemniaki (150g)

– Ogórek kwaszony – 60g

Herbata miętowa (0,2l) – Chrupki kukurydziane – 1op

– Banan – 1szt

– Mleko (0,2l)

Pt. 22.02.19

Ś-1,3,7

Z-1,9

2d-1,3,7

p-1,12

Z-5,10,13

2d-1,2,4,5,6,9,10,12,13

p-2,5,13

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą z cieciorki (50g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik  z  ziemniakami (210g)

 

– Naleśniki z serem (210g) oraz musem z truskawek i malin (100g)

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

 

– Granola z owocami własnego wyrobu (ok50g)

– Jabłko – 1szt

– Herbata miętowa (0,2l)

 

Pn.25.02.19

S-1,7

Z-9

2d-1,7

P-1,3,7

 

– Pieczywo mieszane (30g) z serem mozzarella (30g), sałata pomidor (20g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

–  Zupa jarzynowa z soczewicą i ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)

– Fasolka szparagowa (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Ananas (100g)

– Biszkopciki (3szt)

– Mleko (0,2l)

 

Wt.26.02.19

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,10

p-1,3,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Porcja mięsa wp (80g) w sosie  (40g)

– Kopytka ziemniaczane (150g)

– Surówka z kalarepki, marchewki i koperku (100g)

 

– Soczek (0,2l) – Galaretka (100g) z mandarynką (1szt)

– Ciastko owsiane – 2szt

– Mleko (0,2l)

Śr. 27.02.19

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,7

p-1,3,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), salami (15g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Zupa kalafiorowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Fasolka po bretońsku z wysokiej jakości nietłustą kiełbasą, filetem z indyka i pomidorów (220g)

– Kajzerka 50g – 1szt

Herbata miętowa z mięty świeżej (0,2l) – Strudla z jabłkami z ciasta francuskiego – 1szt

– Kawa inka (0,2l)

Czw.28.02.19

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z kurczaka (30g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Kakao (0,2l)

– Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Kotlet mielony (drob) pieczony (95g)

– Ziemniaki (150g)

– Mizeria (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Jogurt naturalny z musem malinowym (0,17l)

– Wafle tortowe – 2szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Pt.01.03.19

Ś-1,3,7

Z-9

2d-1,3,7

p-1,3,7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W dniach 28 – 31.01.2019 r. – Dyżur    klas „0” prowadzi SP 185, której należy uiszczać wpłaty za wybrane dni w tym okresie. Nasza szkoła nie pobiera opłat za żywienie realizowane w SP 185. Wpłat należy dokonywać zgodnie z regulaminem w/w placówki.

W dniach 4 – 8.02.2019 Dyżur klas „0” prowadzi SP 143. Wpłaty będzie można dokonać jednym przelewem bankowym w wyznaczonym czasie opłat za luty 2019r.

 

 

 

 

 

 

W dniach 28 – 31.01.2019 r. – Dyżur    klas „0” prowadzi SP 185, której należy uiszczać wpłaty za wybrane dni w tym okresie. Nasza szkoła nie pobiera opłat za żywienie realizowane w SP 185. Wpłat należy dokonywać zgodnie z regulaminem w/w placówki.

W dniach 4 – 8.02.2019 –  Dyżur klas „0” prowadzi SP 143. Wpłat będzie można dokonać w wyznaczonym czasie opłat za luty 2019 r, zgodnie z informacjami, jakie zostaną opublikowane w zakładce „wpłaty i odwołania” .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozmiar tekstu
Kontrast
%d bloggers like this: