Jadłospis

MENU – październik i listopad 2019

LISTA ALERGENÓW TUTAJ

 

 

 

Śr. 23.10.19

Ś-1,7

Z-1,3,9

2d-1,3,7,10

p-1,7

– Bułka z ciasta francuskiego z serem, szynką i sosem pomidorowym

– Kalarepka (30g)

– Kakao (0,2l)

 

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Filet z indyka panierowany (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Kapusta biała duszona (100g)

– Kompot owocowy (0,2l)

 

– Jogurt owocowy (130g)

– Kajzerka (30g) z masłem (5g)

Czw.24.10.19

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,7

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem żółtym (15g), sałatą, papryką czerwoną (20g)

– Kawa inka (0,2l)

– Zupa pieczarkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Gołąbek (130g) w sosie pomidorowo-bazyliowym (45g)

– Kasza pęczak (95g)

– Ogórek kwaszony (60g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Szarlotka sypana (100g)

– Mleko (0,2l)

– Banan – 1szt

Pt. 25.10.19

Ś-1,3,7

Z-1,9

2d-1,3,7

p-11

Z-5,10,13

2dp-2,5,1

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (50g), pomidor (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik  z  ziemniakami (210g)

 

– Naleśniki z serem (210g)

– Mandarynka – 1szt

– Woda (0,5l)

 

 

– Sezamki – 1op

– Soczek z jabłek tłoczonych – 0,2l

 

Pn.28.10.19

S-1,7

Z-9

2d-1,7

P-1,3,7

 

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

 

–  Zupa jarzynowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Makaron penne (115g) w sosie śmietanowo-serowym (60 g) z kurczakiem (70g)

– Brokuły parowane (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Ananas (100g)

– Biszkopciki (3szt)

– Mleko (0,2l)

 

Wt.29.10.19

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,10

p-1,3,7

– Herbata miętowa (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g) z serem typu capri (20g), sałata pomidor (20g)

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Schab pieczony (80g) w sosie  (40g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka rarytasek (kapusty białej, pora, jabłka, marchewki, ananasa i majonezu) (100g)

– Soczek (0,2l) – Galaretka (100g) z mandarynką (1szt)

– Ciastko owsiane – 2szt

– Mleko (0,2l)

Śr. 30.10.19

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,3,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), szynką wp (15g)., serem żółtym (15g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (0,25l)

 

– Paluszki z całego  fileta mintaja (90g)

– Kasza orkiszowa (95g)

– Surówka z kalarepki, marchewki i koperku (100g)

Herbata (0,2l) – Racuszki z jabłkami i bananami (150g)

– Kawa inka (0,2l)

 

Czw. 31.10.19

Ś-1,7,11

Z-7,9

2d-1,9

p-1,7

– Kasza manna na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z cieciorki (25g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

–  Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i ziemniakami (0,25l)

 

– Łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą (320g)

Woda z miętą i cytryną (0,2l) – Sałatka owocowa (100g)

– Grahamka z masłem

 

 

Pn.04.11.19

Ś-1,7

Z-1,3,9

2d-1, 3

 

p-1,7

– Pieczywo (35g) z pastą z sera białego z warzywami (40g) (szczypiorek, rzodkiewka, ogórek kiszony)

– Kakao (0,2l)

– Zupa krem z dyni  z grzankami (0,25l)

 

– Pierogi z mięsem (0,21)

– Surówka z ogórka kiszonego i jabłka (0,1kg)

 

– Sok (0,2l) – Kasza manna na mleku z sosem truskawkowym (0,15l)

– Herbata miętowa (0,2l)

Wt. 05.11.19

Ś-1,3,7

Z-1,9

2d-1,7

p-1,7

– Bułka z ciasta francuskiego z serem, szynką i sosem pomidorowym

– Kalarepka (30g)

– Kakao (0,2l)

 

– Rosół z makaronem  i kawałkami kurczaka i mięsa wołowego (0,25l)

 

– Kasza gryczana (95g) z sosem śmietanowo –serowo – pieczarkowym (100g)

– Marchew do chrupania (70g)

– Woda mineralna (0,2l)

 

 

– Gofr z serkiem homogenizowanym – 1szt

– Gruszka – 1szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Śr. 06.11.19

Ś-1,7

Z-1,9

2d-9

p-1,7

– „ Kiełbasa ze wsi” 50g na ciepło z ketchupem

– Pieczywo mieszane (30g)  z masłem (5g), ogórkiem świeżym (15g)

– Herbata owocowa (0,2l)

– Zupa gulaszowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Pałka z kurczaka pieczona (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka selerowa (100g)

– Herbata miętowa  (0,2l)

 

– Kisiel z truskawkami pitny (0,2l)

– Jogurt owocowy (130g)

– Kajzerka (30g) z masłem (5g)

Czw.07.11.19

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,6

p-7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem żółtym (15g), sałatą, papryką czerwoną (20g)

– Kawa inka (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Filet z indyka na sposób słodko-kwaśny (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z sałaty lodowej, ogórka, pomidora i papryki z sosem winegret (100g)

– Kompot owocowy (0,2l) – Wafle ryżowe – 2szt

– Mleko (0,2l)

– Banan – 1szt

Pt. 08.11.19

Ś-1,3,7

Z-1,9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-11

Z-5,10,13

2dp-2,5,1

– Lane kluski na mleku (0,2l)

– Pieczywo (35g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (50g), pomidor (15g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Krupnik  z  ziemniakami (210g)

 

– Mintaj w panierce (100g)

– Ryż na sypko (85g)

– Warzywa na parze (brokuł, marchewka, fasolka szparagowa) (100g)

– Herbata rumiankowa (0,2l)

 

 

– Sezamki – 1op

– Soczek z jabłek tłoczonych – 0,2l

 

Pn.11.11.2019

 

   

Dzień wolny od nauki

 

   
Wt.12.11.19

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1,7,10

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (30g) z serem typu topionym (20g), pomidor (20g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Barszcz czerwony z ziemniakami (0,25l)

 

– Makaron (95g) z serem (100g)

– Sałatka owocowa (100g)

 

 

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

 

– Bułka drożdżowa z serem własnego wypieku (80g)

 

– Jabłko – 1szt

– Mleko (0,2l)

Śr. 13.11.19

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,4,6,7,9,10,14

p-1,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), schab pieczony (15g)., serem żółtym (15g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Kapuśniak ze kiszonej kapusty z ziemniakami (0,25l)

 

– Bitki wp (80g) w sosie  (40g)

– Kasza jęczmienna (95g)

– Surówka z marchewką, ananasem, szczypiorkiem i majonezem (100g)

– Woda mineralna (0,5l)

 

– Galaretka owocowa (100g)

– Połówka pomarańczy

– Kawa inka (0,2l)

Czw.14.11.19

Ś-1,3,4,7,10

Z-1,9

2d-1

p-7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pastą z tuńczyka, jajka, ogórka konserwowego z majonezem (40g)

– Herbatka rumiankowa (0,2l)

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Fasolka po bretońsku (220g)

– Kajzerka (50g)

– Soczek owocowy (0,2l) – Budyń czekoladowy na mleku z bananami (0,22l)

– Herbata miętowa (0,2l)

Pt.15.11.19

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,7,12

– Płatki ryżowe na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), jajkiem  na twardo (35g)., pomidorem (15g), rzodkiewką (10g)

– Herbata zielona z opuncją(0,2l)

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Miruna w cieście (100g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka  i białej rzepy z sosem winegret (100g)

–  Herbata mix (0,2l) – Baton zbożowy ekologiczny – 1szt

– Gruszka – 1szt

– Mleko (0,2l)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pn.18.11.19

S-1,7

Z-9

2d-1,7

P-1,3,7

 

– Pieczywo mieszane (30g) z serem mozar ella (15g), pomidor (20g), sałata

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

–  Zupa jarzynowa z kalafiorem, brokułem, fasolką szparagową i ziemniakami (0,25l)

 

– Spaghetti (115g) bologneese (75g) z mięsem wp (70g)  i serem żółtym (10g)-

– Rzodkiewka – 2szt

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Gofr z dżemem jagodowym – 1szt

– Winogrona (90g)

– Kakao (0,2l)

 

Wt.19.11.19

Ś-1,7

Z-1,9

2d-1,3,10

p-1,3,7

– Płatki żytnie na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g) z jajkiem na twardo (30g), pomidor (20g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

– Rosół z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet schabowy (90g)

– Ziemniaki (150g)

– Surówka rarytasek (kapusty białej, pora, jabłka, marchewki, ananasa i majonezu) (100g)

– Soczek (0,2l) – Kisiel pitny (100g) z mandarynką (1szt)

– Ciastko owsiane – 2szt

– Mleko (0,2l)

Śr. 20.11.19

Ś-1,7

Z-9

2d-1,3,4,7

p-1,3,7

– Płatki jaglane na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (35g)  z masłem (5g), szynką wp (15g)., serem żółtym (15g), białą rzepą (15g) i ogórkiem (10g)

– Herbata czarna (0,2l)

– Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (90g)

– Kasza jęczmienna (95g)

– Surówka z kalarepki, marchewki i koperku z sosem  śmietanowym (100g)

Herbata miętowa z mięty świeżej (0,2l) – Naleśnik z jabłkiem (110g)

– Kawa inka (0,2l)

Czw.21.11.19

Ś-1,7

Z-7,9

2d-1

p-1,3,7

– Pieczywo mieszane (35g)  z pasztetem (30g), ogórkiem kiszonym (15g)

– Kakao (0,2l)

– Zupa kalafiorowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem kurczaka (0,075kg) i warzywami na sposób chiński (0,11kg) 13.10

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Jogurt naturalny z musem malinowym (0,17l)

– Wafle tortowe – 2szt

– Herbata owocowa (0,2l)

Pt.22.11.19

Ś-1,3,7

Z-9

2d-1,3,7

p-1,3,7

– Płatki orkiszowe na mleku (0,2l)

– Zapiekanka (30g) pieczarkowo – serowe (35g) z ketchupem (10g)

– Papryka pomarańczowa (20g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa z cieciorką z ziemniakami (0,25l)

 

– Naleśniki z serem (220g) z musem z jeżyn (50g)

 

– Woda mineralna (0,5l)

 

 

– Melon (120g)

– Chałka (35g) z masłem (5g)

– Kiwi – 1szt

– Mleko (0,2l)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pn.25.11.19

Ś-1,7

Z-1,7,9

2d-1,3,7

p-1,3,7

 – Pieczywo(35g) z masłem (5g), serem białym (40g), sałatą, pomidorem (20g), ogórkiem (15g)

– Rumianek (0,2l)

– Zupa pomidorowa z makaronem (0,25l)

 

– Kotlet mielony (wp-drob) pieczony (95g)

– Ziemniaki (150g)

– Buraczki na ciepło z masłem (100g)

– Herbata (0,5l)

 

– Sałatka z owoców świeżych (130g)

– Podpłomyk – 2szt

– Mleko (0,2l)

Wt. 26.11.19

Ś-1,3,7

Z-1,3,7,9

2d-4,10

p-1,7

– Pieczywo mieszane (30g)  z pasztetem (35g), pomidor.(15g), koperkiem

– Kakao (0,2l)

– Żurek z ziemniakami i jajkiem (0,25l)

 

– Łosoś pieczony (80g)

– Kasza kus kus ( 95g)

– Surówka z sałaty lodowej, pomidora, białej rzepy, ogórka z sosem winegret (100g)

– Soczek owocowy (0,2l)

 

– Koktajl truskawkowy na mleku (140g)

– Kajzerka z masłem (30g)

Śr.27.11.19

Ś-1,7

Z-9

2d -1,3

p-1,3,7,12

– Serek czekoladowy (125g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), szynka wp (15g), ogórek (15g), szczypiorek

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

– Zupa grochowa z ziemniakami (0,25l)

 

– Gulasz wp. (130g)

– Kluski śląskie (150g)

– Brokuł parowany (100g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Babeczka kakaowa własnego wypieku (60g)

– Śliwki suszone (2szt)

– Herbata zielona z opuncją (0,2l)

Czw.28.11.19

Ś-1,3,4,

Z-1,7,9

2d-7

P-1,3,7

– Płatki ryżowe na mleku (0,2l)

– Pieczywo mieszane (30g)  pastą ze szprota w pomidorach, sera białego, ogórka konserwowego (45g)

– Herbata miętowa (0,2l)

– Zupa jarzynowa  ziemniakami (0,25l)

 

– Ryż (0,085kg) z filetem indyka (0,075kg) w sosie jogurtowo-koperkowo czosnkowym z ogórkiem świeżym(40g)

– Pomidor (60g)

– Kompot wieloowocowy (0,2l)

 

– Herbatniki (50g)

– Pomarańcz -100g

– Mleko (0,2l)

Pt. 29.11.19

Ś-1,3,7

Z-7,9

2d-1,3,7

p-1,7

– Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (70g)

– Pieczywo mieszane (30g) z masłem (5g), papryka, rzodkiewką

– Kakao (0,2l)

 

– Zupa ogórkowa z ziemniakami (0,25l)

 

 

– Pierogi z serem (0,21kg) z polewą śmietanową (30g)

– Winogrona (80g)

 

 

– Herbata czarna z cytryną (0,2l)

 

 

– Pieczywo mieszane (35g) z pastą z daktyli, kakao i pestek słonecznika (20g)

– Herbata z rumianku (0,2l)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Notice: unserialize(): Error at offset 0 of 1 bytes in /home/sp143/public_html/nowa3/wp-content/plugins/wp-accessibility-helper/inc/wah-front-functions.php on line 643
%d bloggers like this: